Tarieven

Omdat ik het belangrijk vind, dat hulpverlening voor iedereen betaalbaar blijft, hanteer ik de volgende tarieven: 

Intake – € 90,-
(van ongeveer 60 tot 90 minuten)
Sessie – € 70,- (van ongeveer één uur)
Observatie, Verslag – € 70,- (bijv. op school, evaluatieverslagen e.d.)

Vergoedingen

Vergoedingen via de Gemeente (CJG) of de huisarts
The Tree Therapie is gecontracteerd bij gemeente Hoogeveen, gemeente de Wolden en gemeente Westerveld. Dit betekent dat op moment dat er een indicatie vrijgegeven wordt, de therapie vergoed kan worden. Hiervoor heeft u een doorverwijzing nodig vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of een verwijsbrief van de huisarts. Voor vragen hierover kunt u altijd even contact opnemen met hen of met mij.

Contact opnemen

Heb je vragen over invalwerk, beeldende therapie of een workshop of lezing? Stuur mij gerust een berichtje en dan reageer ik zo spoedig mogelijk:

Mijn mailadres: thetreetherapie@outlook.com
Of telefoonnummer: 06 213 624 97.

Twijfel je of Beeldende Therapie de juiste hulpverleningsvorm voor jou is? Of wil je eerst nog een aantal vragen stellen, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk! (Raatakkers 38 te Fluitenberg) Vind je het fijner om eerst even te bellen, dan is dat ook mogelijk.

Ben je er al over uit en wil je graag aan de slag?
Stuur mij dan een mailtje om te vragen naar het intakeformulier.

Hartelijke groet,
Gerie de Weerd- de Boer

KVK: 73175757
BTW-ID: NL001331290B97

NB. Vanwege invalwerk of therapieën ben ik niet altijd in de gelegenheid om de telefoon op te nemen. Laat in dat geval even een (voicemail) berichtje achter, dan kom ik daar z.s.m. op terug.

Gerie in haar praktijk voor Beeldende Therapie

Over mij

Het gezicht achter The Tree Therapie

Ik zal me nog even kort voorstellen: Ik ben Gerie de Weerd-de Boer en ik ben het gezicht achter The Tree Therapie. In de jaren dat ik deze wereld bewandel (1989), heb ik al heel wat mooie en minder mooie ervaringen opgedaan. Al deze ervaringen bij elkaar maken mij tot de mens wie ik nu ben, net zoals jouw ervaringen jou maken tot wie je nu bent. Dit is voor mij altijd een uitgangspunt voor de therapie. Wie ben je, wat heb je meegemaakt onderweg en waar ben je gestart.

Ik denk dat ik te omschrijven ben als nieuwsgierig, creatief en leergierig. Naar andere mensen en naar kennis in het algemeen. Ik blijf me dan ook verder verdiepen en bijscholingen volgen om mijzelf, maar ook het aanbod van The Tree Therapie te verdiepen.

En verder?

Ik heb gestudeerd (HBO: Creatieve Therapie Beeldend te Leeuwarden, Katholieke Pabo te Zwolle en diverse bijscholingen en kruidenstudies), gereisd (o.a. Australië, Nieuw Zeeland, Bali, Thailand, Schotland, Frankrijk en Engeland), ik heb gewerkt en ik heb gedroomd van een eigen praktijk! (Die inmiddels bestaat! 😊).

De kracht van beeldend werken

Ik heb gemerkt dat het soms fijn kan zijn als iemand even met je meeloopt, meekijkt en meedenkt. Soms kun je namelijk alleen geen woorden vinden voor wat er precies aan de hand is. Zelf heb ik tijdens minder mooie momenten in mijn eigen leven, veel gehad aan het ‘ver-werken’ van ervaringen in beelden en tekeningen. Ik weet als geen ander dat je soms geen zin hebt om ergens over te praten, terwijl er wel degelijk een verhaal is dat verteld mag worden.

Beeldend werken is een taal, waarmee je jouw verhaal vertellen kunt, zonder dat je woorden hoeft te gebruiken.

Zonder dat je er soms erg in hebt, staat er van alles op papier, uitgedrukt in de klei of in de verf. Het materiaal vertelt jouw verhaal. Ik geloof in deze beeldende kracht en vertrouw erop om op deze wijze een eindje met jou op weg te kunnen lopen, waarna je jouw weg weer vervolgen kunt. Mijn insteek als therapeut is altijd om jou te helpen jezelf te helpen!

Intakegesprek en intakeformulier

Voordat de beeldende therapie start, is er een intake. Je krijgt een intakeformulier opgestuurd via de mail en zodra je die ingevuld terug hebt gestuurd, maken we een afspraak. Dit formulier bevat vertrouwelijke informatie waar ik uiteraard voorzichtig mee om zal gaan, maar het helpt mij een stukje op weg om te kijken wat er nodig is binnen de therapie. Samen besluiten we dan tijdens het intakegesprek, wat nodig is en welke koers we gaan varen tijdens de therapie. Uiteraard kunnen we hier tijdens de therapie in overleg van afwijken als blijkt dat dit nodig is.

Overige informatie

Naast beeldend therapeute ben ik groepsleerkracht basisonderwijs, moeder van een zoon en een dochter en echtgenote van Rik de Weerd, die ook zijn eigen praktijk heeft. (Momenteel zit hij helaas in een revalidatietraject, dus kun je even niet bij hem terecht..)
Maar mocht je later geïnteresseerd zijn in een massage vanuit oeroude Chinese technieken gecombineerd met Drentse nuchterheid, kijk dan eens op: www.rikdeweerd.nl.

Klachtenregeling:

Wat als u niet tevreden bent met de geboden zorg?
Bij The Tree Therapie vind ik het belangrijk dat u tevreden bent over de hulp die ik bied. Ik ga zorgvuldig te werk, maar toch kunnen er fouten worden gemaakt of dingen gebeuren waarmee u het niet eens bent. Dan is het mogelijk een klacht in te dienen. Opvoeders, (pleeg)ouders maar ook kinderen en jongeren kunnen een klacht indienen. Uw klacht is altijd een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan zodat bepaalde zaken opnieuw bekeken of bijgesteld kunnen worden. Uw klacht kan dus bijdragen aan de verbetering van mijn hulpverlening.

Klacht indienen

Iedere zorgaanbieder is verplicht cliënten de mogelijkheid te bieden een klacht in te dienen over geleverde zorg. Dit is opgenomen in de WKKGZ. Mijn praktijk heeft deze klachtenregeling ondergebracht bij de NFG, waar tevens de vertrouwenspersoon te vinden is.

Als u ontevreden bent of kritiek heeft op zaken bij The Tree Therapie, dan nodig ik u uit altijd eerst samen met mij het gesprek hierover aan te gaan. Wanneer dit niet het gewenste resultaat oplevert kunt u dit bespreken met de NFG, waarbij ik mij heb aangesloten.

U kunt daar een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris of uw klacht bespreken met de vertrouwenspersoon aldaar. Deze zal uw klacht zorgvuldig behandelen en heeft een plicht tot geheimhouding.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html