Of het nu voor Invalwerk, Beeldende Therapie of voor een Workshop of Lezing is.
Hieronder mijn contactgegevens.

Via de mail: thetreetherapie@outlook.com
Of telefonisch: 06 213 624 97.

Twijfel je of Beeldende Therapie de juiste hulpverleningsvorm voor jou is? Of wil je eerst nog een aantal vragen stellen, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk! (Raatakkers 38 te Fluitenberg) Vind je het fijner om eerst even te bellen, dan is dat ook mogelijk.

Ben je er al over uit en wil je graag aan de slag?
Stuur mij dan een mailtje om te vragen naar het intakeformulier.

Hartelijke groet,
Gerie de Weerd- de Boer

NB. Vanwege invalwerk of therapieën ben ik niet altijd in de mogelijkheid om de telefoon op te nemen. Laat in dat geval even een (voicemail) berichtje achter, dan kom ik daar z.s.m. op terug.

Over mij

Ik zal me nog even voorstellen: Ik ben Gerie de Weerd-de Boer en ik ben het gezicht achter The Tree Therapie. Dit is een praktijk voor Beeldende Therapie, het inzetten van mijzelf als zelfstandige in het Onderwijs en nog heel veel dingen Meer (zie hiervoor ook de tabbladen).

In de jaren dat ik deze wereld bewandel (1989), heb ik al heel wat mooie en minder mooie ervaringen opgedaan. Alle ervaringen bij elkaar maken mij tot de mens wie ik nu ben, net zoals jouw ervaringen jou maken tot wie je nu bent.

Een aantal invloedrijke ervaringen:

Ik heb gestudeerd (HBO: Creatieve Therapie Beeldend, PABO en diverse bijscholingen en kruidenstudies),
ik heb gereisd (o.a. Australië, Nieuw Zeeland, Bali, Thailand, Schotland, Frankrijk en Engeland),
ik heb gewerkt en ik heb gedroomd van een eigen praktijk! (Voila! 😊).

Daarnaast blijf ik cursussen en workshops volgen voor de ontwikkeling van mijzelf en daarmee ook The Tree Therapie. Met als motto: you’re never too old to learn.

Beeldend werk is al zo oud als de mensheid…

De kracht van beeldend werken

Ik heb gemerkt dat het leven niet altijd even gemakkelijk is en dat het soms fijn kan zijn als iemand even met je meeloopt, meekijkt en meedenkt. Soms kun je namelijk alleen geen woorden vinden voor wat er precies aan de hand is. Juist tijdens deze minder mooie momenten in mijn eigen leven, heb ik veel gehad aan het ‘ver-werken’ van ervaringen in beelden en tekeningen. Ik weet als geen ander dat je soms geen zin hebt om ergens over te praten, terwijl er wel degelijk een verhaal is dat verteld mag worden.

Beeldend werken is een taal, waarmee je jouw verhaal vertellen kunt, zonder dat je woorden hoeft te gebruiken.

Zonder dat je er soms erg in hebt, staat er van alles op papier, uitgedrukt in de klei of in de verf. Het materiaal vertelt jouw verhaal. Ik geloof in deze beeldende kracht en vertrouw erop om op deze wijze een eindje met jou op weg te kunnen lopen, waarna je jouw weg weer vervolgen kunt. Mijn insteek als therapeut is altijd om jou te helpen jezelf te helpen!

Intakegesprek en intakeformulier

Voordat de beeldende therapie start, is er een intake. Je krijgt een intakeformulier opgestuurd via de mail en zodra je die ingevuld terug hebt gestuurd, maken we een afspraak.

Dit formulier bevat vertrouwelijke informatie waar ik voorzichtig mee om zal gaan, maar het helpt mij een stukje op weg om te kijken wat er nodig is in de therapie. Samen besluiten we dan tijdens het intakegesprek, wat nodig is en welke koers we gaan varen tijdens de therapie. Uiteraard kunnen we hier tijdens de therapie in overleg van afwijken als blijkt dat dit nodig is.

Overige informatie

Naast beeldend therapeute ben ik groepsleerkracht basisonderwijs, moeder van een zoontje en echtgenote van Rik de Weerd, die ook zijn eigen praktijk heeft. Mocht je geïnteresseerd zijn in een massage vanuit oeroude Chinese technieken gecombineerd met Drentse nuchterheid, kijk dan eens op: www.rikdeweerd.nl.