Blog 1: Colour your life

Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker in de vorm van de grote ´Kleurboeken voor volwassenen´. Grote kinderen die weer willen leren ontspannen, maar eigenlijk een beetje vergeten zijn hoe dat moet.

Grote kinderen

Onlangs sprak ik een moeder die over allerlei zaken aan het filosoferen was: hoe moet ik nu zus, hoe moet ik nu zo?! En vervolgens haalde ze zichzelf uit deze spiraal door te zeggen: Tja, maar ik ga nu even met mijn zoon een racebaan bouwen. En dat is nou precies wat de ‘grote kinderen’ in deze maatschappij steeds meer verleerd zijn. En dat is eigenlijk best jammer. (Toch?!)

Spelende volwassenen

Begin januari was ik op een symposium waar een dramatherapeut sprak over het fenomeen dat leerkrachten in het basisonderwijs* niet meer durven te spelen… Denk daar maar eens over na. Want waarvan leer je nu juist het allermeest? Precies! Van spel.

Pippi

Lang lang geleden, lang voor Netflix en misschien zelfs wel de kleuren tv. Toen sommigen alleen nog maar Nederland 1, 2 en 3 op de buis hadden, was daar een meisje die samen met haar wel opgevoede buurjongen (Tommie) en buurmeisje (Annika) de boel op stelten zette en kleur bracht aan haar buurt. Stiekem is dit meisje voor mij altijd een groot voorbeeld geweest. Waar alle (brave) burgers links gingen, schroomde zij er niet voor om ook eens rechtsaf te slaan en, als we het dan toch over school hebben, stelt ze een wedervraag op vragen, waar anderen alleen maar het antwoord durven geven…

Colour your life The Tree Therapie
Pippi was het spelen nog niet verleerd.

Nu suggereer ik uiteraard niet dat we allemaal op eenzelfde wijze als Pippi door het leven moeten gaan, maar wel denk ik dat we in zekere zin van haar mogen leren dat het goed is om op zoek te gaan naar jouw eigen kleur en jouw eigen aandeel in deze wereld.

Jouw superpower!

We hoeven heus niet allemaal op zoek naar ‘Taka Tuka eiland’, maar wel mogen we op zoek gaan naar onze unieke kracht! Of Superpower! Waar blink jij in uit? Waar ben jij een ster in?

Hier in ons mooie nuchtere Holland zeggen we dat niet zo gauw. Doe maar gewoon normaal, dat is goed genoeg. Helemaal waar! Je hoeft ook echt niet naast jouw schoenen te gaan lopen. Maar trots zijn op wat je goed kan, daar is helemaal niks mis mee. Tegen een ander zeg je gauw: Oh super, wat goed van je! Ook onze kinderen overladen we met complimentjes. Maar onszelf een schouderklopje geven? Nee, dat doe je niet? En waarom niet? Je moppert toch ook op jezelf als je een fout maakt? Waarom dan niet jezelf op eenzelfde manier credits geven?

No one is you and that is your superpower The Tree Therapie

Ik daag je uit

Ik daag jou uit om op zoek te gaan, naar dat wat jou uniek maakt. Als kind, vader, moeder, broer, zus, echtgenoot, juf, baas, buurman, buurvrouw of gewoon lekker als jouzelf! Zet jezelf maar in het zonnetje. En bedenk voor een aantal van die stralen rondom maar eens wat jou maakt zoals je bent en daarom uniek maakt!

Je bent goed genoeg zoals je bent! Sta daar maar eens bij stil! 😉

Het mooie van mijn werk als leerkracht basisonderwijs en als beeldend therapeut is dat ik mensen (dus kleine en wat grotere kinderen) mag wijzen op wat zij goed kunnen en wat zij deze wereld te brengen hebben qua input en kleuren…

Colour your life!

Soms zijn ze deze kleurenpracht een beetje kwijtgeraakt, maar na een beetje poetsen is deze altijd weer terug te vinden.. Ieder met zijn of haar unieke element uit het palet van deze wereld. Dus: Colour your life and colour our world!!

Colour your life The Tree Therapie
Colour your life!

Hartelijke en vooral heel gekleurde groeten van Gerie de Weerd-de Boer.

The Tree Therapie
Praktijk voor Beeldende Therapie, Onderwijs en Meer…

PS. Op zoek naar jouw kleur? Of jouw kleur een beetje kwijt geraak? Wie weet kan ik jou helpen zoeken naar jouw kleur en kracht! Van harte welkom in ieder geval!

* (In de regel genomen natuurlijk hè. Er zijn ook juffen, waaronder ondergetekende, die dit juist als excuus gebruiken om zaken te kopen die anderen eerder voor kinderen zouden kopen 😊😊😊).

2 reacties

  1. Wat een prachtige en mooie woorden Gerie!!❤Ben super trots op je .
    Dit zet veel mensen weer lekker aan het denken .

  2. Wat een fijne reflectievragen, Gerie! Dat ik dit nu pas lees zeg… prachtige teksten en in jouw eigen stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *